Followers

Thursday, January 03, 2013

2013, Welcome!
Selamat Tahun Baru 2013. Acara-acara bunga api memang takde langsung dalam senarai aku semenjak dah bertahun-tahun ni. So janganlah expect aku upload kan pic fire works pulak..weh...haha

Takde apa benda aku nak kongsi sangat pada permulaan 2013 ni, sebab baru lelah siapkan anak-anak masuk sekolah...form 3 & form 2 ye dah anak-anak aku. Dan skrip drama bersiri 13 episod aku untuk RTM yang asyik tertunggak tu. Ni marathon la aku kena habiskan cepat, sebab kawan director aku nak shoot pada 27hb ni.

Okay, berbalik pada azam tahun baru? Azam? Azam aku hanya membawa azam-azam tahun lepas yang tak tertunai itu aje. Plus aku letakkan tema pada 2013 ini adalah tahun aku TRAVEL dan KUMPUL DUIT. Benda lain aku tak fikir. Sebab aku lebih memikirkan Mak & Abah yang aku nak bawak pergi Umrah/Haji, education anak-anak dan of coz aku nak travel. Ada kemungkinan nak memperluaskan online business aku, (click link atas tu; Nanamya ShopaHolic) mengkhusus pada produk-produk luar negara yang boleh dibawa masuk. InsyaAllah.

Travel aku bukanlah bajet mewah. Apa yang boleh naik train, aku akan naik train dan pengangkutan awam lain. Naik flight pun bila pergi dan balik terutamanya kalau tempat tu dari Malaysia tak bleh nak naik pengangkutan awam lain, atau sulit pada pengangkutan awam tu. Paham ke aku cakap? haha....Accomodation tentulah backpackers hostel atau hotel yang aku rasakan murah dan kena dengan bajet aku.

Tapi aku baru dapat offer untuk beberapa series doko untuk RTM, dalam pre pro sebuah dokumentari dengan FINAS dan 80 eps drama untuk RTM...makk aii macam Adam & Hawa. Aku kena plan semua job ini untuk list travel aku pada tahun ni. Nak travel kena ada duit kan, tak menulis/tak produce mana aku nak dapat duit nak travel...so aku kena balance kan semua ni. Dah dapat tahu aje semua ni.,aku bleh plan nak mulakan solo travel pertama aku. Dah boleh beli tiket keretapi dan booked flight. Hip hip hoorey!

Aku dah beli back pack baru, 75+15L. Al kisahnya tentulah pasal aku nak menjadikan 2013 ni tahun TRAVEL aku. Dulu aku ada back pack tapi back pack tu dah koyak rabak...bukan dari jenama Deuter macam yang aku beli baru ni. Aku suka backpack ni sebab beg luar dan porch beg tu boleh ditanggalkan. Jadi senanglah aku nak guna untuk kegunaan lain ketika travel selain angkut backpack yang besar ni. Siapa-siapa yang nak order bolehlah pergi ke link di bawah tu. Aku beli back pack Deuter ni daripada dia. Aku banyak dapatkan tips membeli back pack daripada link backpackerbusuk.blogspot.com. Thanks Fatt.
back pack Deuter yang bakal jadi kawan baik aku lepas ni...

No comments: