Followers

Saturday, December 22, 2012

Solo Travel...walla!

 
 *aku bukan dalam gambar ni...:P

conversation aku dengan cousin ku melalui FB chat

Cousin WNE : biar betul K.Yong nak buat travel solo...?
Aku : betullah...
WNE : ish K.Ngah tak kasi la..
Aku : kenapa?
WNE : bahayalah K.Yong...
Aku : Ish...takdelah Ngah...orang lain elok je..ramai female solo traveller kot dalam Malaysia ni..
WNE : diorang lain, takdir diorang dan K.Yong lain2...
Aku : apa yang lain? rilekslah Ngah...hahahha..Ina elok je kat German sorang2...(merujuk pada cousin aku yg sorang lagi)
WNE : Ina tu lain K.Yong...
Aku : sama je...
WNE : ???

Haha....nampak aje 'kental' cousin aku yang sorang ni, tapi hati macam agar2..haha...Ni bertitik tolak dari solo travel yang aku nak buat. Plan awal fasa 1; KL - Hat Yai - Krabi - Phuket - Bangkok - Cambodia - Siem Riep - Phnom Penh - Vietnam - Ho Chi Minh. Aku tak tahu aku larat tang mana...tapi itu plan la. Tengok la sampai mana yang aku terdaya dan punya keyakinan diri yang kuat dengan alam sekeliling..chee wah ;). Kalau idola/inspirasi aku @backpackerbusuk.blogspot.com boleh buat, kenapa aku tak? Malaysia Boleh kan?!

Wish me lucksss



2 comments:

Nur Atiqah said...

Like seriously?? Solo travel? Caya lah.. I pun plan nak gi krabi ngan phuket this feb/mac.. tapi xmampu lagi nak pegi solo.. wish you luck.. And nanti boleh la nak mintak tip skit!

Norhaidatul Azian Tajul Ariffin said...

Nur Atiqah - hehe...tu la saya pun first time nak travel solo ni...nervous jugak..tapi tabahkan hati ni plus2 dapat kekuatan dari blogger famous female traveller backpackerbusuk..wish u luck ur solo travel nanti one day ye...