Followers

Monday, August 03, 2009

hah! masa ni aku menulis,dah pukul 4pagi..haha..


INT.AKU.RUANG TAMU-NIGHT

AKU
keletak keletuk bunyi laptop
keletak keletuk

CLOSE UP

KEMALASAN TAHAP GLOBAL
M?Malas..
Kemalasan peringkat global.Padahal ada aje benda nak kena buat.Ada aje benda nak kena settle asap.Idea ada,nak kata idea tak ada.Tapi konsep berlengah lengah,konsep M=MALAS berleluasa menjadikan aku makhluk tuhan paling seksi!wakakkaka..bukan menjadikan seluruh sendi sendiku lemah gemalai lesu ditimpa dengan virus kemalasan.Aku rasa pasal badan lemah,badan lemah sebab takde exercise.Adeh,ok la ok la.Aku akan exercise berkuat kuasa hari ni,haha...(ye ke?)Kerisauan juga tentang kemelut kemelut masalah normal kehidupan.Alhamdulillah selesai sedikit demi sedikit dan aku memerlukan untuk berfikir dengan tenang mengawal keadaan.Aku pasti ada penyelesaian.Aku pasti.

TONSIL?
Anakanda Atiqah ada pembengkakan di saluran kerongkongnya.Dua dua belah,sebesar duit syiling 20 sen.Tidak ada ibu yang tidak risau akan keadaan anaknya sebegitu.Hatta bila puteri puteraku itu merah digigit nyamuk juga aku sudah risau.Tiqa tidak begitu selera menelan nasi dengan keadaan tekaknya yang sebegitu. Ada yang mengatakan ianya normal,perubahan hormonnya mahu menjadi gadis sunti.Ramai yang mengatakan ianya biasa.Tetapi pada aku ianya menjadi luar biasa bila mana doktor mengatakan jika makin bengkak ianya harus dibedah.Aku sendiri ngeri dengan pembedahan,apatah lagi puteri kecilku itu.Aku mohon perlindunganMU ya ALLAH..Aminn...

SCENE KENA TAMBAH,DIALOG KENA KURANGKAN..uwaaa
Dateline untuk SJS skrip minggu ini.Diorang nak shooting pada 26 August.Aku cuba mahu memendekkan dialog seperti yang dikehendaki Zaini dan harus menambah scene.Scene aku kurang lagi 9 scene dan dialogku sudah panjang mencecah page 123 page.Tulunn,tulunn..huhu..Mintak nyawa,mintak nyawa..huhu

THOUSAND APOLOGIZE
Aku tahu ada segelintir sahabat sahabat kesayangan aku yang berkecil hati akan ketidakhadiranku dan tidak participatenya aku dalam setiap gathering,lepak atau apa sahaja.Ketahuilah kalian,masaku sungguh suntuk.Kerja full time sana sini berdepan dengan masalah syarikat yang tidak stabil yang kesemua kami adalah bertindak sebagai MULTI PURPOSE.Lelah otak tidak sama dengan lelah tenaga.Lelah otak,buatkan aku makin rasa penat,lesu dan lemah.Dan PASSIONku yakni penulisan skripku yang harus aku kejar untuk pergi jauh dan jauh mengejar impianku.Aku mengejar tanggungjawab yang harus aku galas memberi setitik mesej ke luar sana.Tanggungjawabku sebagai ibu,kakak dan anak.Semuanya harus ku lunasi.Mungkin kehidupanku padat dan senggangnya tidak kena dengan masa kalian,atau kelelahanku yang makin melampau2 kini.Duniaku hanya rumah-tempat kerja-laptopku.Aku sampai tidak ada masa mahu ke shopping complex yang berhampiran dengan rumahku kerana kepenatan ini.Aku harap alasan ini dapat menerangkan kepada kalian,akan MIA nya aku tiap kali lepaks.Mungkin juga ku rasakan aku sudah tua mahu meng'embun'kan diri sampai malam malam.Huhu..Ortodoks pemikiranku,mungkin seiring dengan usia.Jika kalian sudi menjengukku,sila lah datang ke rumah.Jika aku tidak ke Rawang atau ada urusan penting aku ada.(Aku keluar jika ada urusan penting sahaja,mengelakkan pengeluaran RM yang berleluasa..haha).Sekarang ini even single cents pun amat berharga kepadaku.Aku perlu mengguna pakai konsep menabung,menyimpan untuk masa depan anak anak dan beli apa yang perlu sahaja.

BUAHAN TEMPATAN

Pelbagai wabak di luar sana,3 hari kalau kalian demam,selsema,batuk dan sakit tekak yang berterusan sila berjumpa dengan doktor.

Sana sini durian,aku keluar rumah aje,nampak durian kiri kanan yang dijaja di tepi jalan.Ada 2 biji RM10,ada yang 4 biji
RM25.Tengok kepada jenis duriannya.Credit to Nizam,kerana sudi mengirimkan durian,rambutan,manggis dan langsat padaku.Huhuhu.Durian sudah selesai masuk perut,haha.Alahai sedapnya buahan tempatan :-)

2 comments:

mata coklatbiru said...

hi kak..
anyway, matacoklatbiru nk share lar my experience psl tonsil..
anyway, cenggini, i dpt tau i ade tonsil mase my age is 9.
so, my mak sgt lar worry..
n i have to be consult 6 times in a year..
wen i was 11, doc ckp i have to d bedah but i maseh mude sgt..
so, dia x bedah kan...

now, i still ade tonsil tapi x lar terok sgt...
just fine, alhmdulillah..
anyway, ade gak my fren yg kene bedah dek kerana tonsil ini n alhmdulillah dia ok je..
oh yea, ade gak yg kene bedah tapi x baik, still ade gak tumbuh nye tonsil itu....

so, kat sini, nk ler share a few tips wif akak for ur puteri:
1) minum air kosong or mineral byk2..
2) jgn mkn mknn yg pedas and panas
3) mkn aiskrim sgt ler d galakkan..

anyway, akak jgn worry sesangat ok...
rileks aje..
inshea-allah, ok lar your puteri
:)
hehe

Norhaidatul Azian Tajul Ariffin said...

tq dear
hilang risau sis ni...
huhuhu
kalau tak tu malam pun susah nk tdo kenangkan dia..